keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Pönttöuuni kahvilan nurkkaan

Olin alunperin suunnitellut kahvilaan kaakeliuunia, mutta päädyin kuitenkin tällaiseen pönttöuuniin. Ajattelin, että tämä on helpompi näin aloittelijan toteuttaa. Tein uunin isosta tölkistä, sellasesta yli 0,5 litran. Luukut ovat hopeatussilla väritettyä pahvia, joihin liimasin tarroja ennen värittämistä. Luukuissa ei ole vielä saranoita, mutta tarkoitus on tehdä niistä avautuvat (kunhan keksin miten sen toteutan). Tuhkaluukku ja ilmaventtiili ovat väritettyjä nappeja. Uuniin ala ja yläosaan tein muotoa fimomassalla, jonka muotoilin suoraan kiinni tölkkiin ja kovetin tölkkeinen päivineen uunissa. Uunia kiertävät "raidat" ovat ohutta kaksiosaista johtoa. Lopuksi maalasin uunin kiiltävällä maalilla.



tiistai 24. helmikuuta 2009

Kalusteita kahvilaan

Olen etsiskellyt sopivia pöytäryhmiä kahvilaan ja löysin ne vihdoin Englantilaisesta huutokaupasta. Yhtenä vaihtoehtona olisi ollut tietenkin tehdä kalusteet itse, mutta näitä en vaan voinut vastustaa :)
Näitä ryhmiä on yhteensä kolme.

Myytävää alakerran kahvilaan.

Runsaassa voisullassa uitettuja riisipiirakoita :)
Yritin saada tuohon riisin pintaan vähän epätasaisutta, mutta lähikuvassa tuo pinta näkyy liian selvästi. Olen näihin kuitenkin ihan tyytyväinen, koska kyseessä ensimmäiset piiraakkani. Oli muuten aikaavievää puuhaa tuo piirakoiden "rypyttäminen".



Riisipiirakoita kraavilohella.


Munavoilla, kurkulla ja tomaatilla. (Kurkku, tomaatti ja sitruuna valmiista massatangosta leikattuaja.)


Ja vähän makeaakin myytävää, eli donitseja erilaisilla kuorrutuksilla. Tein myös suklaa-kiivi leivoksia, mutta niistä ei vanhalla kamerallani saanut minkäänlaista kuvaa..

perjantai 20. helmikuuta 2009

Seinälampetit ruokasaliin

Tänään sain aikaiseksi kaksi seinälampettia, joihin käytin aikaisemmin kirpputorilta ostamiani kynttiläpidikkeiden osia. Valkoista maalia laitoin vähän pintaan, ettei niin tuo kulta kimalla. Huomasin nyt kuvia katsoessani, että tuosta toisesta "kynttiläpidikkeestä" tuli vähän vinksahtanut.. pitää huomenna korjailla.

keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Kahvimylly

Minulla on nyt työnalla alakerran kahvila, johon tein tänään seinämallisen kahvimyllyn. Tausta on balsaa, säiliöosa fimoa, lisäksi pala servettimansettia ja erilaisia helmiä.



tiistai 17. helmikuuta 2009

Löytöjä kirpparilta

Olen ahkera kirpputorien kiertäjä ja tänään löytyi jotain myös nukkekotiin.

Tämä on jokin kynttilänjalka tms. mutta tästä saa nukkekotiin oivan potan.




Pitsiliina ruokasalin pöydälle. Itse en osaa ommella, neuloa enkä myöskään virkata.. Syytä kyllä olisi alkaa pikkuhiljaa opettelemaan :)



Nappeja tarvitaan aina.


Lasimaljakko. Tästä ajattelin tehdä maalamalla kaminan tai jonkin sen tapaisen. Pintakuvion puolesta kävisi myös kaakeliuuniksi, mutta on liian matala. Katsotaan nyt mitä tästä syntyy.

torstai 12. helmikuuta 2009

Suklaata

Nähtyäni useassa blogissa toistaan herkullisemman näköisiä suklaakonvehteja, innostuin eilen itsekin kokeilemaan. Konvehdit on tehty fimosta (painoin massapalleroita erilaisia pintoja vasten saadakseni pintaan erilaisia kuvioita) ja päälle laitoin hiukan lakkaa antamaan kiiltoa. Näitä miniatyyreja kuvatessa pitäisi olla kunnon kamera, jolla saisi tarkkoja kuvia.


Tässä vielä 1:1 konvehdin vieressä.

maanantai 9. helmikuuta 2009

Keittiöremonttia

Keittiö alkaa pikkuhiljaa valmistua. Vaihdoin keittiöön tapetit, kolmannen kerran..
Myös puuliesi sai huuvan, jonka tein pahvista ja maalasin vielä valkoiseksi. Vielä olisi tarkoiotus ostaa jotain kalusteita, lähinnä joku sivupöytä tms.

perjantai 6. helmikuuta 2009

Leivonnaisia

Tilasin Doloreksesta kakkuvuokia, joita piti heti päästä kokeilemaan.
Jatkossa saan massailla PALJON kakkuja, kunhan alan toteuttamaan kellarikerroksen konditoria-kahvilaa..

Tässä maustekakku, jonka päällä muskottipähkinää :)



Tiikerikakku


Suklaa-mansikkakakku


Nugaakakku :)