keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Pönttöuuni kahvilan nurkkaan

Olin alunperin suunnitellut kahvilaan kaakeliuunia, mutta päädyin kuitenkin tällaiseen pönttöuuniin. Ajattelin, että tämä on helpompi näin aloittelijan toteuttaa. Tein uunin isosta tölkistä, sellasesta yli 0,5 litran. Luukut ovat hopeatussilla väritettyä pahvia, joihin liimasin tarroja ennen värittämistä. Luukuissa ei ole vielä saranoita, mutta tarkoitus on tehdä niistä avautuvat (kunhan keksin miten sen toteutan). Tuhkaluukku ja ilmaventtiili ovat väritettyjä nappeja. Uuniin ala ja yläosaan tein muotoa fimomassalla, jonka muotoilin suoraan kiinni tölkkiin ja kovetin tölkkeinen päivineen uunissa. Uunia kiertävät "raidat" ovat ohutta kaksiosaista johtoa. Lopuksi maalasin uunin kiiltävällä maalilla.7 kommenttia:

 1. Aivan ihana pönttöuuni!! Todella kaunis!!! Mullakin on purkki odottamassa uunin rakennusta.Kunhan tuota aikaa vaan löytyy...

  VastaaPoista
 2. ah onpa herkun näköinen uuni. ja hyvä löytö tuo edellisen postauksen pöytäryhmä

  VastaaPoista
 3. Kaunis pönttöuuni! Kahvilastasi taitaa tulla kantapaikkani, näyttää niin kotoislta ;D

  VastaaPoista
 4. On siinä upea uuni! Kiiltävä ja niin ylväs.

  VastaaPoista
 5. siis apua, aivan ihana, että joku osaa edes tehdä jotain tällaista. nukkekotien maailma ei ole tuttu entuudestaan ja mitäpä kaikkea täältä löytyykään :)

  VastaaPoista
 6. Oletpa tehnyt upean uunin!!! Samoin massailuherkut ovat todella hienosti toteutettu. Massailu ei todellakaan ole miitään helppoa hommaa, vaan vaatii taidokkuutta ja näppäryyttä!

  VastaaPoista